Do Restauracja Baczewski w Warszawie z wizytą jurorską udał się ekspert kulinarny WIP , Rober Ziółek, przedsiębiorca, producent filmowy, prezes Fundacji Ludzi Sztuki. W recenzji czytamy … ,,Restauracja jest kontynuacją projektu restauracji Baczewskich we Lwowie . Na specjalne wyróżnienie zasługuje elegancki wystrój lokalu. Przyjemnej, domowej atmosfery dodają miejscu kwiaty ustawione na każdym stole. Na półkach na sali i w barze zwracają uwagę własnej roboty nalewki przechowywane w gąsiorach i karafkach. Próbowałem przepyszne. Nalewka z kaszy gryczanej bije na głowę wszystkie nalewki jakie do tej pory piłem. W karcie znajdziemy dania kuchni polskiej i ukraińskiej. Ja spróbowałem czerninę, najlepszą jaką kiedykolwiek jadłem (a to przecież czarna polewka),śledzia w sztubie, mizerię, gęsi pipek, zupę z szyjek rakowych, tatara z sarniny, wołowiny i mięsa jelenia, śledzia pod szubą. Na danie główne wybrałem udo z gęsi. Na chałkę z rażonym mlekiem, pijane lody, bezy czy tarto letki na deser zabrakło mi miejsca. Obsługa genialna… To chyba jedna z najlepszych restauracji w Polsce.”