Do Restauracja Borodino zawitała z wizytą jurorską Ania Dębska - Merytorycznie o restauracjach, ekspert kulinarny WIP, właścicielka portalu GdzieZjesc.info - Najlepsze restauracje, lunche i cateringi
Fantastyczna uczta - tak określiłabym wizytę w Borodino w Nowym Dworze Mazowieckim i to z wielu powodów. Każde z dań, które do nas trafiło, sprawiło nam ogromną przyjemność - na początek krewetki tygrysie w sosie winno maślanym i wołowy tatar. Zarówno żur staropolski, jak i francuska zupa cebulowa cieszyły nie tylko podniebienia, ale również i oczy, bo były dopracowane również pod kątem estetyki (opalane grzanki prezentowały się bardzo ładnie!). Największe wrażenia okazały się jednak przed nami!
Stek z polędwicy wołowej podawany na gorącej lavie, z pieprzowym sosem i pieczonymi rozmarynowymi warzywami prawdziwie zachwycał i efektem wow i smakiem!
 
Do tego żeberka w sosie musztardowo-miodowym i gzikiem - pycha!
 
No i zwieńczenie spotkania w Borodino - królewska beza Pavlova z kremem Cointreau i świeżymi owocami sprawiła, że to miejsce zyskało jeszcze bardziej w naszych oczach! A mocno czekoladowy suflet z płynącą czekoladą, sosem custard i lodami waniliowymi zauroczył równie mocno.
 
Czy chcę tam wrócić? Bo to zasadnicze pytanie konkursu Polska Od Kuchni. Nie tylko wrócić, ale z przyjemnością zaprosić smakoszy oraz tych, co lubią nutę ciekawostek w miejscach, które odwiedzają. Zaglądając do Borodino koniecznie zejdźcie do podziemi i zobaczcie tutejsze skarby z czasów Napoleona. Do zobaczenia