Beata Komorek, ekspert kulinarny WIP odwiedziła z wizytą jurorską  letnią restaurację MARINA BANGLOB CATERING  położoną  przy Marina Yach Park w Gdyni.Przepięknie położona z widokiem na wodę i piękne jachty. Morski letni gdyński klimat, z dala od zatłoczonych miejsc.

Karta menu – krótka, ale dania konkretne – stworzona zapewne również z myślą o żeglarzach, którzy cumują tu swoje jachty i chcą zjeść coś sytego.

Obsługa bardzo miła, pomocna, dyskretna i uśmiechnięta ? Wnętrze schludne, czyste, mebelki idealne na letnią restaurację, roślinki. Bardzo przyjemnie wkomponowane w otoczenie jachtów, które widać przez przezroczyste ścianki namiotu. Bardzo dba się tu o komfort gości i podniebienie...Zupa rybna – z pewnością warta polecenia. Pełna warzyw i ryb oraz owoców morza. Aromatyczna, sycąca.

Dania główne – cztery pozycje w tym wege. Stek z karkówki – coś dla Panów? z grillowanymi warzywami i frytkami belgijskimi. Smaczne tradycyjne danie.

Dorsz – filet z dorsza z tagiatelle z warzyw, pieczonymi ziemniaczkami i pysznym sosem tzatziki. Dorsz pyszny, delikatny, soczysty i bardzo dużo warzyw. Danie lekkie, barwne. Pięknie podane.

Na deser – delikatny sernik z owocami i listkiem mięty. Warto podkreślić, że w menu znajdują się pyszne, kolorowe koktajle bezalkoholowe oraz świetna kawa.

Jeśli miałabym ocenić w kategorii letnich restauracji to 5 się należy i już ?