Do restauracji ROXX mieszczącej się w Warszawie zawitała z wizytą jurorską udała się Jolanta Borowiec,  Ambasadorka Marki Złotego Widelca, dyrektor stacji POLSAT CAFE, ekspert kulinarny WIP. Dyrektor kanału wprowadziła na antenę stacji wiele programów dotyczących tematyki zdrowego stylu życia zanim zapanowała na nie moda. Między innymi nagrodzone „Zdrowie na widelcu” , czy „Grzeszki na widelcu”,

Roxx to nowe miejsce na restauracyjnej mapie Warszawy. Już od wejścia uwagę przykuwa eleganckie i stylowe wnętrze. Dla tych którzy lubią nowoczesny desing - a zarazem z elementami klasyki, będą tu mieli ucztę dla doznań wzrokowych. Ale to dopiero preludium przed posiłkiem. Bogate menu , nawet dla takich jak ja , niejedzących mięsa. Na przystawkę wyśmienity tatar z łososia, potem pyszny chłodnik i wykwintny okoń . Coś wspaniałego. Dawno nie jadłam tak doskonale przyrządzonej ryby. ( być może dlatego że jestem tuż po urlopie nad Bałtykiem...A tam wszystkie ryby w tej samej panierce i na tym samym tłuszczu ) Na koniec deser , czyli to co łakomczuchy lubią najbardziej....pyszny sernik i brownie, które nie tylko rozpływa się na talerzu ,ale też w ustach. Wszystko " niestety" bardzo smaczne. A do tego bardzo profesjonalna obsługa kelnerska. Mimo , że nie wyszłam z tej kolacji zadowolona z siebie, z racji spożytych kalorii ale warto było zaszaleć. Naprawdę warto oddać się uczcie smakowania i delektowania się jedzeniem w restauracji Roxx. Oceniam na 5.