21.04.2015 w Airport Hotel Okęcie zebrała się kapituła Konkursu "Smak Warszawy"

W skład kapituły weszli (od prawej):

1. Waldemar Piórek - Prezes Zarządu WIP. pomysłodawca i organizator WOK

2. Agnieszka Antkiewicz - z portalu Jami–Jami który przeprowadził konkurs w Internecie

3. Piotr Burczyk- aktor, prowadzący gotowanie w TVP w programie "Pytanie na śniadanie"

4. Szef Kuchni AIRPORT HOTEL OKĘCIE

wszyscy

Jurorzy oceniali dania ugotowane na podstawie przepisów zgłoszonych przez internautów.

Trzy dania zostały wybrane pośród ponad 20 przepisów.

 

Zwycięskie dania, które przypadły jurorom do gustu to:

1. Miejsce "Wątróbka panierowana boczkiem po warszawsku” - 10. pkt

2. Miejsce "Polędwiczki wieprzowe w pistacjach po warszawsku” - 9. pkt.

3. Miejsce "Polędwiczka wieprzowa podana z warzywami korzennymi z sosem grzybowym" - 5 pkt.

 

wątróbka - 1 miejsce

danie 1


polędwica - 2 miejsce

danie 2


polędwica w pistacjach - 3 miejsce

danie 3


Autorzy przepisów otrzymają nagrody:
Kosz wędlin ufundowany przez "Starą Wędzarnię”
Nalewki Staropolskie Majewski

 


Zaczynamy konkurs w którym szukamy Smaków Warszawy! Wystarczy, że przyślesz swój ulubiony przepis na jakieś danie, które kojarzy Ci się z Warszawą. Zgłoszenia przepisów przyjmowane są pod mailem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oraz na fanpage’u Jami-Jami! Do wygrania nalewki Staropolskie Majewski oraz kosze wędlin od firmy Olewnik i Starej wędzarni.
Regulamin konkursu na stronie www.jami-jami.pl w zakładce Konkurs.

http://jami-jami.pl/pl/contest 
http://blog.jami-jami.pl/
http://smakowite.jami-jami.pl/ 
https://www.facebook.com/JamiJamiPL

Konkurs jest integralnym elementem IV edycji akcji "Warszawa od kuchni", organizowanej przez Warszawską Izbę Przedsiębiorców. Akcja WIP, jako jedyna szczyci się poparciem władz miasta st. Warszawy i Samorządu Województwa oraz posiada szerokie wsparcie medialne. Jej celem jest mi.in.: przedstawienie gastronomii jako produktu turystycznego miasta, zarekomendowanie najlepszych warszawskich restauracji oraz prezentacja kuchni z różnych regionów świata.

Po ogłoszeniu wyników konkursu następuje gotowanie zwycięskich potraw. Może mieć ono miejsce w wybranej restauracji. Powstanie z tego relacja.


Edycja 2014

Rusza konkurs dla internautów "Smak Warszawy" w którym znany mistrz kucharski Pan Robert Sowa został Jurorem. Poza tym w skład jury weszli: Waldemar Piórek, prezes Warszawskiej Izby Przedsiębiorców, pomysłodawca akcji rekomendującej warszawskie restauracje "Warszawa od kuchni”, Julita Strzałkowska prowadząca portal wrzacakuchnia.pl oraz Barbara Tekieli dyrektor Stołecznego Biura Turystyki.

Konkurs jest integralnym elementem IV edycji akcji "Warszawa od kuchni", organizowanej przez Warszawską Izbę Przedsiębiorców. Akcja WIP, jako jedyna szczyci się poparciem władz miasta st. Warszawy i Samorządu Województwa oraz posiada szerokie wsparcie medialne. Jej celem jest mi.in.: przedstawienie gastronomii jako produktu turystycznego miasta, zarekomendowanie najlepszych warszawskich restauracji oraz prezentacja kuchni z różnych regionów świata.

Po ogłoszeniu wyników konkursu następuje gotowanie zwycięskich potraw. Może mieć ono miejsce w wybranej restauracji. Powstanie z tego relacja.

 

Zwycięzca konkursu Smak Warszawy - Kaczka na pieczonych burakach z puree z selera z sosem malinowo-żurawinowym.
Kaczka oraz dodatki idealnie ze sobą współgrają.
Przepis, który z pełną odpowiedzialnością możemy polecać.

kaczka

Przepis.

 

 

Prezentacja konkursu

Regulamin konkursu

Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją z obrad jury "Smak Warszawy".