Arkadiusz Martyniuk to kolejny ekspert kulinarny WIP, który odwiedził restaurację mieszczącą się w podwarszawskim Piasecznie. W menu Curry King - Restauracja Indyjska można znaleźć wiele tradycyjnych potraw wywodzących się z Indii i na takie w wyborze postawiliśmy. Bogate zestawy dań mięsnych jak i wegetariańskich w sosach ze świeżych warzyw i przypraw. Razem z osobami towarzyszącymi, które spędziły ostatnie miesiące w Indiach zaczęliśmy od kruchych pierożków nadziewanych ziemniakami i groszkiem, panierowanych krążków cebulowych i pieczonych kawałków marynowanego sera z przyprawami. Charakterystycznego smaku i zapachu potrawy nabierają dzięki przygotowaniu w tradycyjnych glinianych piecach Tandoor. Zadowolenie z odwiedzin Curry King rosło z kolejnymi potrawami, które kuchnia przyrządzała bardzo szybko. Dania wege, z jagnięciny i z krewetkami w sosach razem z tradycyjnym pieczywem rozpływają się w ustach. Lody pistacjowe i mango domowego wyrobu robią się smaczniejsze z kolejna łyżeczką, nie wiemy jak? Tradycyjna herbata i kawa Indyjska z mlekiem i masalą doskonale nadaje się do wypełniania przerw między posiłkami. Cała wizyta opatrzona sprawną i sympatyczną obsługą. Miejsce godne polecenia z charakterystycznymi potrawami, które w Curry King są na najwyższym poziomie i w bardzo rozsądnych cenach.