1. Wniesienie do dnia 15.03.2019 r. opłaty na rzecz Fundacji w wysokości 600zł. na numer konta: Bank PEKAO SA: 31 1240 2887 1111 0010 7845 6070 podając w tytule przelewu nazwa restauracji – ,,Polska od Kuchni".

2. Przesłanie do dnia 15.03.2019r. na adres organizatora:

WIP 01-864 Warszawa ul. Kochanowskiego 31/41 bądź na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. :

  • ostemplowanego i podpisanego przez właściciela bądź osobę upoważnioną bonu konsumpcyjnego o wartości 400 zł (załącznik do niniejszego regulaminu) stanowiący o wyrażeniu zgody na uczestnictwo w Konkursie według zasad określonych w Regulaminie
  • potwierdzenia wniesienie opłaty organizacyjnej
  • formularza zgłoszenia

Bon konsumpcyjny i formularz zgłoszenia jest dostępny do pobrania na stronie internetowej www.polskaodkuchni.com.pl 

3. Umieszczenie w widocznym miejscu informacji o uczestnictwie restauracji w akcji.

Zasady przeprowadzenia akcji

1. Organizator akcji przekazuje bony konsumpcyjne jurorom akcji, którzy odwiedzają restauracje w terminie 01.03.2019r. – 18.04.2019r. Jurorzy do 20.04.2019 r. przekazują organizatorowi Akcji recenzje restauracji zawierające ocenę:

  • menu: forma prezentacji menu,
  • lokalu: klimat, aranżacja wnętrz, toalety,
  • jakość obsługi: czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania
  • klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę, wygląd
  • personelu (uniformy służbowe, higiena osobista), sposób podawania rachunku,
  • dań: forma podania, wygląd posiłku, smak,
  • dodatkowo premiowane: danie specjalne restauracji rekomendowane w menu.

2. Kapituła Akcji zbiera się w wyznaczonym terminie do 20.04.2019 r. i dokonuje ostatecznej oceny i rekomendacji restauracji biorących udział w akcji.

3. Przy ostatecznej rekomendacji restauracji Kapituła bierze pod uwagę najwyższe oceny zawarte w rekomendacji jurorów.

4. Kapituła ma prawo nie przyznać wyróżnienia, mimo zgłoszenia udziału w akcji, o ile uzna, że lokal nie spełnia warunków wystarczających do jego uzyskania.

5. Dokumentacja z posiedzenia Kapituły zostaje zabezpieczona przez organizatora akcji.

Wyróżnienia

  1. Kapituła przyznaje najwyżej ocenionym restauracjom statuetkę „Złoty Widelec” i godło promocyjne, którym mogą posługiwać się w swoich działaniach promocyjnych.
  2. Wyróżnione restauracje otrzymują również od organizatora i na jego koszt naklejki rekomendacyjne.
  3. Obowiązkiem wyróżnionej restauracji jest umieszczenie statuetki w widocznym miejscu w wewnątrz lokalu oraz oznaczenie przyznania rekomendacji naklejką na drzwiach wejściowych lub w innym widocznym dla klienta miejscu.
  4. Wykaz restauracji rekomendowanych przez Kapitułę zostanie umieszczony na stronie konkursu www.warszawaodkuchni.pl oraz na stronie turystycznej m. st. Warszawy www.warsawtour.pl www.warsawtour.pl/kulinaria/baza_adresowa/pl/292, a także zostanie podana do mediów.
  5. W materiałach reklamowych wyróżnione restauracje mają prawo posługiwać się hasłem: Laureat ZŁOTEGO WIDELCA ,,Polska od Kuchni edycja VIII 2019r’’.