Zasady uczestnictwa

  1. Wniesienie do dnia 15.03.2020 r. wpłaty na rzecz Fundacji w wysokości 600zł. na numer konta: Bank PEKAO SA: 31 1240 2887 1111 0010 7845 6070

podając w tytule przelewu nazwa restauracji – ,,Polska od Kuchni".

  1. Przesłanie do dnia 15.03.2019r. na adres organizatora:

WIP 01-864 Warszawa ul. Kochanowskiego 31/41 bądź na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. :

-ostemplowanego i podpisanego przez właściciela bądź osobę upoważnioną bonu konsumpcyjnego o wartości 400 zł (załącznik do niniejszego regulaminu) stanowiący o wyrażeniu zgody na uczestnictwo w Konkursie według zasad określonych w Regulaminie

-potwierdzenia wniesienie opłaty organizacyjnej

-formularza zgłoszenia

Bon konsumpcyjny i formularz zgłoszenia jest dostępny do pobrania na stronie internetowej www.polskaodkuchni.com.pl 

  1. Umieszczenie w widocznym miejscu informacji o uczestnictwie restauracji w akcji.

Zasady przeprowadzenia akcji

  1. Organizator akcji przekazuje bony konsumpcyjne jurorom akcji, którzy odwiedzają restauracje w terminie 01.03.2020 r. – 18.04.2020 r. Jurorzy do 22.04.2020 r. przekazują organizatorowi Akcji recenzje restauracji zawierające ocenę:

menu: forma prezentacji menu,

lokalu: klimat, aranżacja wnętrz, toalety,

jakość obsługi: czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania

klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę, wygląd

personelu (uniformy służbowe, higiena osobista), sposób podawania rachunku,

dań: forma podania, wygląd posiłku, smak,

dodatkowo premiowane: danie specjalne restauracji rekomendowane w menu.

  1. Kapituła Akcji zbiera się w wyznaczonym terminie do 22.04.2020 r. i dokonuje ostatecznej oceny i rekomendacji restauracji biorących udział w akcji.
  2. Przy ostatecznej rekomendacji restauracji Kapituła bierze pod uwagę najwyższe oceny zawarte w rekomendacji jurorów.
  3. Kapituła ma prawo nie przyznać wyróżnienia, mimo zgłoszenia udziału w akcji, o ile uzna, że lokal nie spełnia warunków wystarczających do jego uzyskania.
  4. Dokumentacja z posiedzenia Kapituły zostaje zabezpieczona przez organizatora akcji.

Wyróżnienia

1.Kapituła przyznaje najwyżej ocenionym restauracjom statuetkę „Złoty Widelec” i godło promocyjne, którym mogą posługiwać się w swoich działaniach promocyjnych.

  1. Wyróżnione restauracje otrzymują również od organizatora i na jego wywieszki rekomendacyjne.
  2. Obowiązkiem wyróżnionej restauracji jest umieszczenie statuetki w widocznym miejscu w wewnątrz lokalu oraz oznaczenie przyznania rekomendacji naklejką na drzwiach wejściowych lub w innym widocznym dla klienta miejscu.
  3. Wykaz restauracji rekomendowanych przez Kapitułę zostanie umieszczony na stronie konkursu www.polskaodkuchni.com.pl oraz na portalach www.newsgastro.plwww.gdziezjesc.info    
  4. W materiałach reklamowych wyróżnione restauracje mają prawo posługiwać się hasłem: Laureat ZŁOTEGO WIDELCA ,,Polska od Kuchni edycja IX 2020 r’’.