Zasady uczestnictwa

  1. Wniesienie do dnia 30.06.2021 r. wpłaty na rzecz Fundacji w wysokości 600zł (plus podatek VAT w przypadku wystawienia faktury) na numer konta: Bank PEKAO SA: 31 1240 2887 1111 0010 7845 6070 podając w tytule przelewu nazwa restauracji – ,,Polska od Kuchni".
  2. Przesłanie do dnia 30.06.2021 na adres organizatora: WIP 01-864 Warszawa ul. Kochanowskiego 31/41 bądź na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. :
    1. -ostemplowanego i podpisanego przez właściciela bądź osobę upoważnioną bonu konsumpcyjnego o wartości 400 zł (załącznik do niniejszego regulaminu) stanowiący o wyrażeniu zgody na uczestnictwo w Konkursie według zasad określonych w Regulaminie
    2. -potwierdzenia wniesienie opłaty organizacyjnej
    3. -formularza zgłoszenia
  3. Bon konsumpcyjny i formularz zgłoszenia jest dostępny do pobrania na stronie internetowej www.polskaodkuchni.com.pl 
  4. Umieszczenie w widocznym miejscu informacji o uczestnictwie restauracji w akcji.

Zasady przeprowadzenia akcji

  1. Organizator akcji przekazuje bony konsumpcyjne jurorom akcji, którzy odwiedzają restauracje w terminie 15.06.2021 r. – 13.08.2021 r. Jurorzy do 20.08.2021 r. przekazują organizatorowi Akcji recenzje restauracji zawierające ocenę:
    1. menu: forma prezentacji menu,
    2. lokalu: klimat, aranżacja wnętrz, toalety,
    3. jakość obsługi: czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę,
    4. wygląd personelu (uniformy służbowe, higiena osobista), sposób podawania rachunku,
    5. dań: forma podania, wygląd posiłku, smak,
    6. dodatkowo premiowane: danie specjalne restauracji rekomendowane w menu.
  2. Kapituła Akcji zbiera się w wyznaczonym terminie do 20.08.2021r. i dokonuje ostatecznej oceny i rekomendacji restauracji biorących udział w akcji.
  3. Przy ostatecznej rekomendacji restauracji Kapituła bierze pod uwagę najwyższe oceny zawarte w rekomendacji jurorów.
  4. Kapituła ma prawo nie przyznać wyróżnienia, mimo zgłoszenia udziału w akcji, o ile uzna, że lokal nie spełnia warunków wystarczających do jego uzyskania.
  5. Dokumentacja z posiedzenia Kapituły zostaje zabezpieczona przez organizatora akcji.

Wyróżnienia

  1. 1.Kapituła przyznaje najwyżej ocenionym restauracjom statuetkę „Złoty Widelec” i godło promocyjne, którym mogą posługiwać się w swoich działaniach promocyjnych.
  2. Wyróżnione restauracje otrzymują również od organizatora i na jego wywieszki rekomendacyjne.
  3. Obowiązkiem wyróżnionej restauracji jest umieszczenie statuetki w widocznym miejscu w wewnątrz lokalu oraz oznaczenie przyznania rekomendacji naklejką na drzwiach wejściowych lub w innym widocznym dla klienta miejscu.
  4. Wykaz restauracji rekomendowanych przez Kapitułę zostanie umieszczony na stronie konkursu www.polskaodkuchni.com.pl oraz na portalach www.newsgastro.plwww.gdziezjesc.info    
  5. W materiałach reklamowych wyróżnione restauracje mają prawo posługiwać się hasłem: Laureat ZŁOTEGO WIDELCA ,,Polska od Kuchni edycja X 2021 r’’.