Z wizytą jurorską do restauracji Bursztynowa w Warszawie udał się ekspert kulinarny WIP Paweł Koper. Oto fragment recenzji: ,, BURSZTYNOWA to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie naszego kraju, to jedyna restauracja w Polsce stworzona przez jednego z największych producentów serów - SPOMLEK. Restauracja tworzy wyjątkowe dania, w których zawsze akcent znajdują wysokiej jakości długo dojrzewające sery Bursztyn, Rubin oraz Szafir należące do marki Skarby Serowara. Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi Szefami kuchni w Polsce powstało wiele autorskich przepisów na dania z dodatkiem Skarbów Serowara - wiele z nich można spróbować właśnie w BURSZTYNOWEJ. W każdym z dań obecny jest akcent długo dojrzewającego sera, który dodaje potrawom oryginalności i klasy. To powoduje, że dania są zaskakujące i nieoczywiste, a jednocześnie zachwycają swoją oryginalnością. We wszystkich daniach jest wyczuwalna i widoczna dbałość o każdy detal, a w samej restauracji panuje niezwykła atmosfera. Osoby tworzące zespół cechuje pełen profesjonalizm. Bursztynowa to również miejsce gdzie można się zainspirować, pogłębić wiedzę o serach długo dojrzewających, spróbować jak sery te łączą się z winami, konfiturami, miodami czy ze słodyczą w deserach, np. pralinach, bezach i lodach. DLA MNIE ODKRYCIE KULINARNE ROKU…: