Restaurację w hotelu AGIT w Lublinie odwiedził ekspert kulinarny WIP Stanisław Nowogródzki ,szef kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem, kreator i miłośnik dań polskich oraz wielokrotny sędzia kulinarny. Swoje największe sukcesy, mistrzostwa Polski oraz mistrzostwa Litwy, zdobywał w swojej bez wątpienia najbliższej sercu pasji – barbecue. Juror pisze w swojej recenzji: ,,Ucztę smaków rozpoczęła wędzona pierś kaczki na sałatce z selerem, a flambirowany łosoś Vonatur był doskonałym uzupełnieniem przystawek. Zupa z mleka kokosowo z krewetkami podbiła wyobraźnie tego co się tu jeszcze może wydarzyć. Dania główne :polędwica z dorsza na ratatuj z sałatką ze szparagów z pomidorkami koktajlowymi i sosem z czerwonego wina ,,Gratin Dauphinois”, roladka z indyka z orzechami włoskimi w sosie Porto również ,,Gratin Dauphinois”z panna cotta z marchwi i karmelizowany  salsifis oraz małże Św. Jakuba w migdałowej skórce w akompaniamencie krewetki królewskiej z cykorią orz ryżem Pilaw – to prawdziwe dzieła sztuki. Na zakończenie klasyczny creme brulee podany w nowoczesnej formie i  wizji szefa kuchni restauracji , z pudrem z czekolady pieprzowej i truskawkami ,był zakończeniem tej kulinarnej uczty.” Tyle w recenzji naszego jurora. Szefem kuchni w hotelu Agit jest Jean Bos. Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, prekursor Kuchni Molekularnej w Polsce. Wcale się nie dziwimy takiej recenzji. Można powiedzieć trafił swój na swojego…